ŽUPA UZNESENJA BDM, PAG

subota, 28.11.2009.

TJEDNI OGLASI (1. NEDJELJA DOŠAŠĆA 29.11.2009.)

Image Hosted by ImageShack.us



Danas je prva nedjelja došašća.

Sutra, u ponedjeljak je sv. Andrija apostol.

U četvrtak je sv. Franjo Ksaverski.

U nedjelju je sv. Nikola. Sv. Misa u Gorici je u 9.00, a u Šimunima je u 12.00.

Sv. Mise kroz tjedan i u nedjelju, kao i ostale župne aktivnosti, su po rasporedu.


NAPOMENE

U srijedu počinje župna tribina u 19.00. ovaj advent govorit ćemo o sv. Misi i svećeništvu budući da su te dvije stvarnosti usko povezane.

Slijedeća nedjelja je druga nedjelja došašća.


Kratka priča:

Grupa ljudi zalutala je u katakombama i nikako nisu uspijevali pronaći izlaz. Počeo ih je hvatati strah, jer im se baklja polako gasila. Kako će ikada više izići ako ostanu bez svjetla? Kako će se kretati u potpunom mraku? Što ako padnu i ozlijede se? I tko zna kakva se sve stvorenja kriju u ovoj tami?
Što se više baklja gasila, strah je rastao i postajao nepodnošljiv. Mrak ih je doslovce počeo gušiti. Naposlijetku dogodilo se neizbježno. Zadnji titraji plamena su nestali i prekrila ih je tama. Ukočeni od straha i suočeni sa svojim najcrnjim mislima stajali su jedno vrijeme. No, nakon nekog vremena, kada su im se oči priviknule na tamu, u daljini su ugledali vrlo slab tračak svjetlosti. Isprva nisu mogli vjerovati, no, obzirom da su svi vidjeli isto, odlučili su oprezno krenuti u tom smjeru. Nakon nekog vremena postalo je jasno da se približavaju izvoru svjetlosti. Ohrabreni, nastavili su dalje i ubrzo pronašli izvor svjetla. Bilo je to sunce, koje je ulazilo kroz jedan otvor, dovoljno velik da kroz njega izađu.
Nakon što su izišli i izgrlili se od sreće, jedan od njih reče: „Znate li da vjerojatno nikad ne bismo pronašli ovaj izlaz da nismo ostali bez svjetla?“

- 19:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 21.11.2009.

TJEDNI OGLASI - SVETKOVINA KRISTA KRALJA (34. nedjelja kroz godinu) 22. studenog 2009.


Danas je nedjelja Krista Kralja svega stvorenja i svetkovina sv. Cecilije djevice i mučenice. Naši pjevači proslavit će svetkovinu svoje zaštitnice u 18.00 u župnoj dvorani.

U utorak je sv. Andrija.

U srijedu je sv. Katarina Aleksandrijska djevica i mučenica koju posebno slavi naša Novalja. Sv. Misa je u 10.30 u župnoj crkvi sv. Katarine u Novalji.

U subotu završava liturgijska godina 2008./2009. Započinjemo liturgijski ciklus C godine, a ujedno i božićni ciklus prvom nedjeljom došašća.

Sv. Mise su u nedjelju i kroz ovaj tjedan po ustaljenom rasporedu. Sve župne aktivnosti i župni vjeronauk su u isto vrijeme.

Image Hosted by ImageShack.us

- 22:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 14.11.2009.

TJEDNI OGLASI (33. nedjelja kroz godinu) 15. studenog 2009.


Svete mise i župne aktivnosti kroz ovaj tjedan su po rasporedu.

U utorak je sv. Elizabeta Ugarska.

U srijedu je dan sjećanja na žrtve u Škabrnji. Uz ostali program sv. Misu u 11.30 predvodi zadarski nadbiskup Ivan Prenđa.

U subotu 21.11. je prikazanje BDM.

Slijedeća nedjelja je nedjelja Krista Kralja svega stvorenja.
Sv. Mise su po nedjeljnom rasporedu.

NAPOVIJED: Daje se na znanje, da će u subotu u 16.30, sakrament sv. ženidbe sklopiti Toni Kustić od Vinka i Ruže r. Skitarelić i Marijana Orlić od Marijana i Ljubice r. Kršulović. Tko zna za zapreku dužan je javiti župnom uredu.

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 07.11.2009.

TJEDNI OGLASI (32. nedjelja kroz godinu) 08. studenog 2009.



Kroz ovaj tjedan slavimo sljedeće svece: u utorak je sv. Leon Veliki papa i naučitelj, u srijedu je sv. Martin Tourski biskup (slavi se u Povljani, sv. Misa je u 10.30), u četvrtak sv. Jozafat biskup i mučenik, u subotu je sv. Nikola Tavelić prvi hrvatski kanonizirani svetac.

Slijedeća nedjelja je 33. n. k. g., kroz ovaj tjedan sv. Mise su po rasporedu isto tako i ostale župne aktivnosti i vjeronauk.

Ovaj tjedan ću u Privlaci voditi duhovnu obnovu od četvrtka do nedjelje.

Hodočašće u Šibenik 15.11
U 13.30 ispred Lorenca je polazak autobusa. Tko želi ići neka se javi do srijede, do 12.00 poslije toga nema prijava. Cijena autobusa i večera je 120 kn. tko ide osobnim autom večera je 70 kn.

NAPOVIJED: Daje se na znanje da će, u subotu u 16.30, sakrament sv. ženidbe sklopiti Marina Paro od Lovrenca i Doris r. Grubišić i Marin Fabijanić od Ive i Đurđe r. Paro Vidolin. Tko zna za zapreku dužan je javiti župnom uredu.

- 23:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.